Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Altele, Symbian, Windows Phone

Windows Phone 7 – noul sistem de operare al terminalelor Nokia

Submitted by on 11/02/2011 – 9:16 pm4 Comments

Vestea colaborarii Nokia cu Microsoft pentru aducerea sistemului Windows Phone 7 pe terminalele mobile finlandeze a venit ca o confirmare a zvonurilor din ultimele saptamani.

Principalele lucruri anuntate reliefeaza o colaborare stransa intre Nokia si Microsoft. Daca sunteti familiari cu poker-ul, atunci cred ca intelegi ca cel putin din partea Nokia aceasta este o mutare de tip All-In, aflandu-se deja intr-o postura fara cale de intoarcere.

De prea mult timp (7-8 ani) Nokia stagneaza in top si a lasat loc competitorilor. Schimbarea nu era o posibilitate, ci era iminenta. Singura intrebare era legata de sistemul de operare ales.

Nokia Microsoft Windows Phone 7

Nokia a mizat intai pe Symbian^3. Apoi a colaborat cu Intel pentru realizarea MeeGo. Niciuna dintre aceste solutii nu a avut rezultatele scontate asa ca s-a ajuns in situatia unei schimbari radicale a strategiei.

Schimbare la care suntem acum martori. Aceasta presupune, initial, urmatoarele:

• Nokia va adopta Windows Phone 7 strategie primara pentru smartphone-uri, aducandus-si contributia in arii precum modulul foto-video

• Prin intermediul Nokia, terminalele Windows Phone vor avea acces la mai multe categorii de preturi si segmente de piata

• Serviciile de cautare ale Nokia vor folosi tehnologiile Bing. Serviciul de publicitate Microsoft adCenter va oferi publicitate in cautare pe terminalele Nokia

• Nokia Maps va fi parte integrata a servicilor Microsoft de localizare. Se vor integra cu Microsoft Bing si adCenter.

• Contractele Nokia cu diferiti operatori pentru efectuarea platilor pe mobil vor fi folosite pentru a procura servicii in tari in care utilizarea card-urilor de credit este scazuta.

• Magazinul de aplicatii Nokia – Ovi Store va fi incorporat in Microsoft Marketplace

• Symbian devine “platforma franciza”

• Meego devine un plan secundar, urmand ca un dispozitiv cu acest sistem de operare sa fie lansat in cursul acestui an.

• Nokia are posibilitatea de a modifica “totul” in Windows Phone 7 – fiind primul OEM caruia ii este permis acest lucru (HTC neavand aceasta posibilitate)

Anuntul oficial este mai jos:

Concluzia?

Nokia nu a gasit nicio strategie de a se impune pe piata si fiecare incercare s-a situat sub asteptari. Microsoft s-a trezit in al saptelea ceas si a prins ultimul tren cu Windows Phone 7. Totusi, in ciuda produsului bun, vanzarile au fost sub asteptari. Asa ca cele doua companii cu produse slabe s-au decis sa-si uneasca strategiile. Pentru Microsoft este cu siguranta o mutare buna. Oricat de prost ar merge vanzarile Nokia, lor le va creste marketshare-ul si oricum exista alti producatori care sa mentina un trend ascendent.

In privinta Nokia sunt ceva mai rezervat. Imediat dupa anuntul colaborarii, valoarea actiunilor a scazut cu 14 procente. Singura speranta a strategiei “all-In” este ca produsele Nokia Windows Phone 7 sa fie cu adevarat inovative atunci cand se vor lansa (sfarsitul lui 2011, 2012); sa aduca ceva nou in piata si sa ofere o alternativa valida la produsele deja existente. Pastrand limbajul pokerisitic cred ca sansele de reusita ale Nokia sunt minime. Sper sa ma insel.

Referinte:

Engadget
Zoso
GSMArena
boio (care a descoperit si o “coincidenta” interesanta)

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.