Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Brands, HTC, LG, Nokia, Windows Phone

Microsoft lanseaza Windows Phone 8

Submitted by on 29/10/2012 – 10:10 pmNo Comment

Cred ca mai mult decat Windows 8, despre care stiam totul inca inainte de lansare am asteptat lansarea Windows Phone 8.

De ce? Ei bine pentru ca desi mi-a placut Nokia Lumia 800, am vrut un Windows Phone actual, care sa poata lupta de la egal la egal cu competitia actuala. Norocul face ca iOS 6 sa nu aduca prea multe imbunatatiri, Android 4.2 fiind acum, din punctul meu de vedere liderul ce trebuie intrecut.


Noutati in Windows Phone 8

Una dintre noutatile interesante ale Windows Phone 8 este Kid’s Corner – un loc special creat pentru copii, unde acestia vor putea accesa aplicatiile si jocurile preferate de pe telefoanele parintilor. E un fel de Parental Control mai inteligent si implicit mai functional.

O alta functionalitate este incarcarea automata a fotografiilor in contul Skydrive. In acest moment atat Dropbox cat si Google Plus fac acest lucru pe iPhone, deci este o aditie utila, dar nu neaparat revolutionara. Ce este interesant insa, este faptul ca imaginile nu sunt incarcate la intreaga rezolutie ci la o rezolutie mai mica pentru a nu a limita utilizarea internetului mobil. Pentru sincronizarea rezolutiei complete va fi nevoie de Zune si implicit conectarea telefonului la calculator.

Ultima functionalitate anuntata si deja cunoscuta este legata de imbunatatirea Live Tiles (design, functionalitate, redimensionare) ce permite vizualizarea in timp real a informatiilor din diverse aplicatii.

Terminale cu Windows Phone 8

Si cum un sistem de operare nu este complet fara o fundatie hardware solida, au fost anuntate noi telefoane ce vor suporta Windows Phone 8. Pe majoritatea le stiti deja, dar adevarata surpriza cred ca se va produce cand le vom avea in mana. Trebuie sa recunosc ca imi doresc un Nokia Lumia 920 :).

Windows Phone 8 LineUp via The Verge

Din gama anuntata fac parte: Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 920, Samsung Ativ S si HTC 8X

Concluzii

La doar 24 de luni de la debut, Windows Phone a ajuns sa suporte 50 de limbi si 191 de tari. Windows Phone Store are peste 120.000 de aplicatii, si titlurile cele mai interesante sunt deja aici. Din experienta cu Lumia 800, nu mi-a lipsit nicio aplicatie de pe iOS, sau daca a lipsit, am gasit o alternativa de la un alt dezvoltator.

Nici pe parte de jocuri nu sta rau Windows Phone 8. Cateva exemple, doar ca sa va faceti o idee: Temple Run, Jetpack Joyride, Angry Birds Star Wars, Angry Birds Space, Draw Something, Words with Friends, Urban Spoon, Fairway Solitaire, Asphalt 7: Heat, Living Social, Cut the Rope, etc.

Iar daca inca nu sunteti convinsi, Gameloft are 12 jocuri pregatite pentru Xbox Windows Phone

SDK-ul Windows Phone 8 va fi disponibil incepand cu 30 octombrie, urmand a fi anuntat in cadrul evenimentului BUILD unde vom afla si cateva detalii despre acesta si noile functionalitati incorporate.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.