Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Altele

Sfaturi pentru economisirea bateriei si prelungirea vietii acumulatorului.

Submitted by on 13/03/2010 – 12:00 pm2 Comments

In acest articol vom incerca sa prezentam cateva sfaturi utile de economisire a bateriei telefonului dumneavoastra mobil. Prin “aplicarea” acestor indicatii, sa spunem, “practice”, puteti mari durata de viata a acumulatorului:

– Daca aveti un telefon cu tehnologia Wi-Fi inchideti conexiunea  atunci cand nu o mai  folositi. Majoritatea utilizatorilor uita conexiunea deschisa dupa folosirea acesteia.

– Sfatul de mai sus se aplica si in cazul Bluetooth-ului

– Dezactivati optiunea 3G daca nu este folosita, folositi-o doar atunci cand este nevoie.

– Incercati sa folositi functia de “vibrare” cat mai rar deoarece utilizeaza foarte multa energie.

– Opriti tonurile tastelor si reduceti volumul soneriei cat puteti de mult atunci cand sunteti intr-un ambient linistitor.

– Reduceti cat mai mult luminozitatea ecranului. Ecranul telefonului foloseste destul de multa energie pentru a se lumina; lucru vizibil mai ales in cazul telefoanelor touch-screen (cu ecrane mari).

– Unele telefoane se pot programa ca de le ora X la ora Y sa opreasca luminarea tastaturii, ex.Samsung E250. Altele pot fi programate sa opreasca vibratia sau tonurile de apel intr-un anumit interval orar.

– Incercati sa utilizati un fundal cat mai simplu, deoarece fundalurile animate (*.gif) utilizeaza mai multa energie.

– Incercati sa incarcati telefonul doar atunci cand s-a descarcat complet – acest sfat era mai ales valabil pentru bateriile NiMh, dar se pare ca si mai noile Li-Ion au o durata mai lunga de viata daca ciclul incarcare/descarcare este respectat

– In manualul de utilizare al telefonului, veti gasi limitele de temperatura in care bateria functioneaza normal. Incercati, pe cat posibil, sa o respectati (telefonul nu se va simti bine vara uitat in masina, dar nici iarna la sub 0 grade)

– Daca esti un impatimit al jocurilor pe telefon tine minte un lucru: Vei reduce perioada de stand-by, asa ca nu te mira cand bateria ta va tine cu mult mai putin decat te-ai obisnuit. Jocurile folosesc foarte mult procesorul, care impreuna cu LCD-ul sunt cei mai mari consumatori de energie dint-run telefon.

Si daca tot veni vorba de baterii, am sa va prezin 2 cazuri in care aceasta a facut pur si simplu … Boom:

Primul este al unui adolescent care si-a uitat respectabilul SIEMENS la incarcat peste noapte. Rezultatuls e poate vedea in imaginea din stanga.

Iar al doilea caz mai nefericit a fost al unui barbat sud-coreean care a fost gasit mort cu bateria de la telefonul mobil (LG) topita in buzunarul camasii sale.

Mai sunt multe alte situatii in care si un iPhone a facut o victima, asa ca ar fi bine sa stim cum sa avem grija de “odraslele” noastre (prin cumpararea a baterii originale ca exemplu) sau chiar printr-o verficare atunci cand suspectam un anumit defect (cum ar fi incalzirea bateriei sau a altei componente).

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.