Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, Aplicatii mobile, iPhone, Review, Windows Phone

Transport Urban – aplicatia care te duce la destinatie

Submitted by on 18/07/2012 – 7:58 pmOne Comment

De cand am inceput sa ma joc cu Google Maps, mai toate functiile mi s-au parut utile: Search, Directions, Street View, etc.. Una insa mi-a parut mai utila decat celelalte si anume Transit.

Transport Urban Logo

Inca dinainte ca smartphone-urile sa capete popularitate, am purtat o harta a mijloacelor de transport in comun la indemana. Bucurestiul imi parea pe atunci un oras mare, imens chiar. Era greu sa ajung dintr-un capat in altul, cu atat mai mult cu cat cele mai multe zone imi pareau noi desi le mai vizitasem si in trecut. Unde mai adaugam ca ceea ce vedem ziua nu seamana cu ce vedem noaptea (si aici sper sa-mi aduc aminte sa mentionez inca o functie a aplicatiei Transport Urban).


Lucrurile s-au schimbat cand am luat carnetul si am devenit sofer, dar nu pentru mult timp, pentru ca traficul din Bucuresti a devenit un motiv pentru reintoarcerea la transportul in comun.

Asa ca am inceput sa circul cu metroul. Desi nu vedeam mare lucru pe geam, puteam sa citesc linistit o carte si ajungeam la destinatie cu o precizie mult mai mare. Acesta este si scopul functiei Transit din Google Maps. Ajungerea la destinatie in cel mai rapid mod posibil.

Numai ca Google Transit nu prea stie care sunt mijloacele de transport din Bucuresti. Cu atat mai putin din tara.

Le stie insa aplicatia Transport Urban. Si nu numai ca le stie (fiindca mai sunt aplicatii care ofera harti ale transportului public) dar stie sa le si foloseasca in interesul utilizatorului astfel incat sa calculeze cea mai rapida sau cea mai convenabila ruta.

Trasnport Urban

De la Sun Plaza pana la Baneasa Shoping Mall avem o ruta de 51 de minute, 8 statii cu metroul si 7 statii cu autobuzul 131. Bineinteles, avem si trasee alternative si chiar trasee de noapte (despre acestea era vorba mai sus). Toate aceste informatii la cateva click-uri distanta.

Dar Bucurestiul nu este singurul oras din baza de date a Transport Urban. Coincidenta face ca cel de-al doilea oras sa fie chiar Iasi – orasul meu natal. Avand in vedere ca nu l-am mai revazut de ani buni, sunt sigur ca aplicatia se va dovedi de un real ajutor.

In cazul in care va intrebati pe ce dispozitive poate fi instalat Transport Urban, ei bine baietii ofera aplicatia pentru cele mai cunoscute platforme: Android, iOS si Windows Phone, avand chiar si o aplicatie web (accesibila din orice browser) la adresa: http://transporturban.ro/ro/

Sper sa va fie la fel de utila pe cat imi este si mie.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.