Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, iPhone, Tablete

Google IO – Android 3.4 Ice Cream Sandwich si Google Music Beta

Submitted by on 13/05/2011 – 3:32 pmNo Comment

In cadrul evenimentului Google I/O, compania a anuntat in sfarsit Android 3.4 Ice Cream Sandwich ce reprezinta un punct de intersectie intre versiunile pentru mobile (in prezent Android 2.3) si versiunea pentru tablete (in prezent Android 3.1).


Functionalitatile principale sunt legate de revitalizarea multitasking-ului, fiind optimizat consumul de memorie; de interfata redesenata si de posibilitatea adaugarii de widget-uri redimensionabile.
O alta functionalitate interesanta este legata de comunicarea cu accesorii legate prin USB (spre exemplu joystick-uri) destinata in principal tabletelor.
Multe dintre acestea sunt deja prezente in Android 3.1 (disponibil pentru Motorola Xoom) dar nu sunt disponibile si pentru telefoane

Google Music beta

Cel de-al doilea anunt interesant in cadrul conferintei este legat de serviciul Google Music Beta disponibil deja cetatenilor americani care solicita o invitatie. Momentan nu am reusit sa fac rost de o invitatie, dar mai dispun de cateva incercari :).

Serviciul are la baza si doua aplicatii, una pentru Mac si una pentru Windows. acestea vor incarca muzica personala pe serverele Google acestea putand fi accesate de pe orice dispozitiv cu Android OS 2.2 sau mai nou.

Google Music Beta permite incarcarea a 20.000 de melodii gratuit, urmand ca dupa lansarea oficiala sa avem si un pret lunar.

Android @ Home

Ultimul anunt este legat de platforma Android @ Home ce promite rularea sistemului de operare Android pe orice dispozitiv electronic/electrocasnic dintr-o locuinta. Primele dispozitive din aceasta serie sunt asteptate inainte de sfarsitul anului. Pana atunci va pot spune cateva exemple de utilizare a acestei inovatii
– aprinderea si stingerea luminilor in functie de evenimentele din calendar
– comunicare intre diferite aparate de gatit
– a fost demonstrata adaugarea unui CD cu chip RFID in libraria muzicala doar prin apropierea acestuia de un dispozitiv-prototip numit Tungsten. La urmatoare atingere muzica de pe acest CD a pornit :).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.