Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Apple, Headline, Tablete

Review: iPad mini

Submitted by on 18/02/2013 – 8:37 amNo Comment

ipadmini_spate iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.

Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul de mare fata de competitorii sai, imprumutand cateva specificatii de la celelalte produse Apple, Astfel rezolutia de 1024 x 768 pixeli este identica cu cea de pe primele doua modele iPad, aplicatiile existente fiind compatibile, iar procesorul A5 este acelasi cu cel de pe iPhone 4S. De remarcat faptul ca ecranul de pe iPad mini este IPS, nu Retina Display.

Specificatii

  • display 7,9 inch;
  • dimensiuni: 134.7 x 7.2 x 200 mm;
  • grosime 7,2 mm;
  • greutate: 312 grame;
  • rezolutie ecran 1024 x 768 pixeli;
  • camera foto: 5 megapixeli si filmare HD, frontala 1,2 megapixeli;
  • autonomie: 10 ore;
  • variante in functie de stocare: 16 GB / 32 GB / 64 GB;
  • variante culori: alb / negru;
  • 4G pe varianta cu date mobile.

Constructie

lightning_ipadminiipadmini_1Pachetul vine doar cu noul incarcator Lightning (prezent si pe modelul iPhone 5, permite incarcarea indiferent de ce parte a mufei este indrodu-sa in tableta), fara casti, intr-o cutie alba si cu un ghid minimal. Butonul home este mai mic decat de pe iPad, iar liniile sticlei de pe margine sunt asemanatoare cu cele de pe iPhone 5. Pe noua tableta poti tasta cu ambele degete mari fara probleme, insa fata de celelalte tablete de ~7 inch, tableta iPad mini nu poate fi purtata in buzunarul de la spate.

Aplicatii

In momentul de fata sistemele de operare iOS is Android sunt asemanatoare, doar ecosistemul de aplicatii pentru tabletele iPad fiind putin diferit. Spun asta deoarece pe iPad-uri gasim cateva aplicatii care inca nu au fost create si pentru tabletele cu Android sau daca au fost portate nu ofera aceeasi experienta de utilizare. Mai jos voi prezenta cateva aplicatii create pentru iPad si iPad mini:

Dupa cum puteti vedea pe tableta iPad mini puteti sa cititi reviste, sa va uitati la tv, sa va jucati, sa vorbiti cu cei dragi prin Facetime sau sa navigati pe internet, aceasta tableta putand lua locul unui laptop intr-o calatorie.
Sistemul de operare al celor de la Apple vine cu doua aplicatii care fac ca iPad mini sa fie prima optiune atunci cand vrem sa alegem o tableta: Newsstand si iTunes U. In Newsstand gasim numeroase reviste cu continut exclusiv pentru iPad precum The Next Web sau Wired, iar in iTunes U sunt disponibile cursuri din materii diferite de la universitati si ni numai (in videoclipul de mai sus am descarcat un curs de oscilatii si unde de la MIT).

Facebook_ipadminifacebook_ipadminiechiosc_ipadminiflipboard_ipadmini_1flipboard_ipadmini_2flipboard_ipadmini_3

ipadmini

Concluzii

Recomand astfel iPad mini pentru studenti, pentru impatimitii jocurilor pe mobil, (est eideal pentru jocurile cu control D-Pad sau cu gyroscop), dar si pentru cei care doresc o tableta pe care sa o poarte cu ei in fiecare zi si sa nu ocupe mult spatiu.

iPad mini poate fi comandat de pe eMAG.ro, pretul pornind de la 2099 lei sau de la operatorul Orange care distribuie tableta si impreuna cu serviciile 4G.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.