Samsung Galaxy Beam + Sopcast – experienta TV pe mobil
Ma asteptam la o noua directie din partea Samsung, avand in vedere ca oamenii din Korea sunt dependenti de divertisment. Spun acest lucru fiindca in iarna trecuta am vazut in Seul cum majoritatea tinerilor aveau versiunea speciala pentru Korea a telefonului Galaxy SII, cu un receiver de televiziune digitala incorporat. Totusi mi-am inchipuit ca vor face pasul treptat, mai intai promovand un televizorul mobil si abia pe urma un proiector. Cei de la Sopcast vin pe partea software si incearca pe cai mai putin legale sa aduca TV-ul pe telefon, printr-o aplicatie de live streaming, inaintea unor jucatori importanti ca PRO TV de exemplu (nu ii inteleg de ce nu lanseaza o aplicatie Voyo pe mobil cu pay-per-view). Daca ati folosit vreun site ce continea livestream TV ilegal, al mai multor posturi romanesti, sigur v-ati lovit de cerinta de a instala plug-in-ul Sopcast pentru a putea vizualiza programele TV.
Exista si o aplicatie romaneasca legala ce ofera continut video on demand, Seenow despre care am mai scris in trecut. Am adus in discutie aplicatia Sopcast deoarece aceasta iti permite sa iti creezi propriul tau continut si sa il rulezi printr-o conexiune la internet pe device-urile cu Android.
Samsung Galaxy Beam este un telefon despre care se vorbeste de vreo 2 ani de zile si care a fost lansat cu dotari de top. Telefonul ce are incorporat un proiector video (15lm) are in componenta un procesor dual-core la 1 Ghz, ce il ajuta sa proiecteze orice imagine sau miscare pe care o executi pe telefon fara niciun fel de lag. Sistemul de operare este Android 2.3 si cred ca este compatibil si cu noua versiune de Android, 4.0. Proiectorul de pe Beam se activeaza in orice meniu sau aplicatie apasand un buton fizic dedicat situat pe marginea dreapta a telefonului deasupra butonului de power.
Va veti intreba cat tine bateria daca exista un proiector incorporat. Bateria tine aproximativ 2-3 zile, folosind conexiunea la internet si aproape 1 ora pe zi proiectorul, acest lucru fiind posibil multumita bateriei de 2000 mAh.
Telefonul il poti pune pe orice suprafata, capacul de pe spate fiind unul foarte dur, diferit fata de cel disponibil pe alte terminale Samsung, ce au un aspect fragil. Pe langa ecran exista o margine iesita in relief ce il protejeaza de zgarieturi (daca pui telefonul pe fata acesta se va intoarce automat videoclipul proiectat in picioare).
Proiectorul are si o aplicatie interactiva ce iti permite sa faci prezentari direct din telefon. Daca pe Galaxy Note puteai sa desenezi si sa conectezi tableta la un proiector, pe Galaxy Beam poti desena direct pe ecran cu degetul in orice aplicatie, nu doar in documente sau print screen-uri. Dimensiuni imaginilor proiectate pot ajunge pana la 50”, telefonul fiind de ajutor si pentru cei ce fac prezentari zi de zi sau calatoresc in scopuri de afaceri, nu doar pentru entertainment.
Daca este ceva ce nu imi place este culoarea galbena, ce aduce cu a brand-ului Caterpillar (brand renumit pentru duritate).
In concluzie daca nu sunteti atrasi de designul noului Galaxy SIII si va doriti un telefon rezistent, cu autonomie marita sau aveti nevoie de un device pentru prezentari in viata de zi cu zi, puteti alege Samsung Galaxy Beam.