Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Altele

Mobile Marketing Conference 2012

Submitted by on 14/05/2012 – 1:52 pmOne Comment

Joi am participat la Mobile Marketing Conference gratie unei invitatii primite pe Androider.ro. Nu am apucat insa sa fac o recenzie evenimentului, dar mi-am notat cateva idei pe care le voi detalia in cele ce urmeaza.

Mentionez ca am participat doar la prima doua parti ale conferintei Mobile Marketing Conference 2012, urmand ca mai apoi sa raman in sala conferintei Mobile Apps Development MeetUp.

Mobile Marketing Conference 2012

Nu am reusit sa ajung chiar la inceputul conferintei, asa ca am prins doar cateva cuvinte despre tehnologia Aurasma (augmented reality) si cum a fost ea folosita ca instrument de marketing. Insa am aflat cateva statistici interesante:

– 106 campanii cu inscrieri prin SMS de catre 67 companii in Romania 2011 monitorizate de
– Nokia domina topul telefoanelor folosite de romani pentru a naviga pe internet – aproximativ 58%, urmata apoi de Samsung cu 21%

Mi-au placut si prezentarile lui Alexandru Iosef despre aplicatia CineMagia (i-am mai vazut prezentarile, dar se pare ca are lucruri noi de povestit de fiecare data) si cea a Alexandrei Cojocaru despre profilul demografic al utilizatorilor de smartphone si tipurile de aplicatii pe care acestia le descarca/utilizeaza in functie de varsta (cei mai tineri folosesc aplicatii de socializare, iar pe masura ce varsta creste, incep sa fie folosite aplicatii ce aduc plus valoare si usureaza lucrul).

Mobile Apps Development

Mobile Apps Development

La Mobile Apps Development am ajuns printre ultimii si nu mica mi-a fost mirarea sa vad aflu ca nu mai sunt locuri decat in picioare. Nu am lasat asta sa fie un impediment si am asistat cu placere la prezentarea lui Ionut Balan. Cifrele nu au fost in premiera, dar adunate la un loc au ajutat la realizarea unei imagini de ansamblu. A fost o buna introducere pentru prezentarile ce au urmat.

Petru Jucovschi a continuat evanghelizarea Windows Phone si Metro UI in stilul caracteristic. Urmarindu-l aproape ca te convinge sa incerci macar sa dezvolti pentru platforma celor de la Microsoft. Mai mult, a raspuns tuturor intrebarilor ridicate de spectatori si de Ionut Balan inaintea sa.

Pe scena au urmat apoi baietii de la Transport Urban. Prezentarea nu a fost atat de energica pe cat m-as fi asteptat, dar informatiile continute s-au dovedit interesante.

In partea a doua cel mai bine mi s-a intiparit in minte “prezentarea” – daca ii pot spune asa – lui Dan Matei – Mobile Developer pe Symbian. Concluziile ar fi cele de mai jos:

– pentru o aplicatie conteaza in proportie de 90% numele si iconita (pentru actiunea de descarcare)
– jocurile simple au mai mult succes decat jocurile sau aplicatiile mai complicate
– din 47 de aplicatii pe Symbian poti avea un salariu lunar decent, asta in conditiile in care ajungi la cateva milioane bune de descarcari
– estimarile dezvoltatorilor de obicei se dubleaza – 100 de ore devin 200 de ore

One Comment »

  • Aya says:

    Am fost si eu la o conferinta despre mobile marketing cu facultatea, anul trecut prin 2011, mi s-a parut extrem de interesanta si drept urmare m-am interesant mai mult despre noile oportunitati de pe piata, cel mai mult m-a atras discutia despre dualsim-uri, atunci au aparut si s-au proovat foarte bine la acea conventie
    Astfel eu fiind o persoana cu 2 telefoane dupa mine- a venit ca o revelatie :)) si atfel am cautat sa vad de unde imi pot lua si eu un dualsim mi-am luat de pe un site supertablete.ro unde am gasit o oferta foarte buna la un telefon dualsim si la toate accesoriile necesare.
    Sunt foarte incantata de produs si ma bucur foarte mult ca nu am nicio problema cu produsul!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.