Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Altele, Featured, Review

4G, viitoarea tehnologie mobilă după 3G

Submitted by on 01/06/2010 – 2:01 pm3 Comments

După 3G, cea de-a patra generaţie a reţelelor mobile, cunoscută ca Long Term Evolution (LTE) este deja şi chiar există în prezent pentru testare la la diferiţi operatori de telefonie mobilă din Finlanda, Germania, Norvegia, Spania, Regatul Unit şi Japonia.

LTE standartizat de Third Generation Partnership Project (3GPP) a apărut ca următoarea generaţie de tehnologie wireless care va conduce la dezvoltarea serviciilor de bandă largă mobilă mai târziu în acest deceniu. Adoptarea sa de către furnizorii de servicii din întreaga lume are potenţialul de a genera economii fără precedent la scară mare faţă de orice altă tehnologie wireless anterioară, 4G-ul fiind privit în viitor ca o platformă mobilă folosită în paralel cu mai vechiile GSM şi CDMA, au susţinut experţii în domeniul tehnologic în data de 28 mai 2010 la prima conferinţă LTE din India, LTE India 2010.

Despre 4G se mai ştie faptul că va fi de până la 10 ori mai rapidă decât cea de-a treia generaţie wireless, practic vor fi posibile viteze de chiar 100 mbps, urmând ca aceasta să crească şi până la 1 gbps. De asemenea, noua tehnologie va permite ca semnalul să străbată distanţe mai lungi decât actuala reţea GSM.

În acest moment tehnologia 4G este privită ca fiind similară din multe privinţe cu reţelele wireless, aceasta putând fii utilizată acasă sau la serviciu, la o scară mult mai mare şi integrate în dispozitivele mobile, precum şi în sistemele desktop. Pentru telefoanele mobile tehnologia va prezenta o soluţie mai bună decât cea de-a treia generaţie, apelurile video, vizionarea de clipuri, emisiuni şi accesul la internet oferind o experienţă mai bună şi fiind utilizate pe o bandă mai largă de internet, datorită creşterii în mod major a vitezei. După testele realizate în China sunt posibile viteze de chiar 100 mbps, însă se pare că viteza se va putea mări chiar şi la 1 gbps.

Tehnologia 4G constituie o dezvoltare incredibilă şi un salt imens înainte pentru tehnologiile mobile, pentru reţelele de internet fără fir şi fără îndoială va revoluţiona modul în care avem acces la „informaţie”, acces la internet, precum şi reducerea drastică a costurilor pentru apelurile video, tehnologia fiind mai economică când vine vorba de consumul de electricitate.

3 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.