Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, Featured, Review, Tablete

Samsung Galaxy tab la Internetics 2010

Submitted by on 16/11/2010 – 12:59 am2 Comments

15112010718 Prima zi la Internetics a fost legata de sistemul Android si tableta Samsung Galaxy tab. Sebastian Presecan IQuest (cluj-napoca) a deschis sesiunea de discutii libere prin prezentare sistemului Android si a telefoanelor compatibile. Prezentarea a continuat cu afisarea si comentarea cotelor de piata a sistemelor de operare si prin prezentarea a doua aplicatii disponibile pe majoritatea platformelor de telefoane, aceasta prezentare ar fi trebuit sa fie rulata de pe tableta Galaxy tab,

dar nu  s-a putut din cazua capabilitatilor tehnice, tableta de altfel fiind laudata pentru capacitatile sale de rulare a prezentarilor power point.  Androidul a fost creat pe o platforma kenel linux, aplicatiile se creeaza in java 5 si se ruleaza pe o masina virtuala Dalvik.

Icommando – shooter

Tripjournal – probabil cea mai cunoscuta aplicatie creata in Romania, aplicatie ce te ajuta sa iti planifici o calatorie si sa-ti notezi recenziile si traseul parcurs. Aplicatia a fost premiata in decembrie 2009 de google si octombrie 2010 pentru cea mai buna de aplicatie de iphone, competitie organizata de orange. Aplicatia ruleaza pe iphone, android, symbian si pe bada. Aplicatia a fost tradusa in gremana si franceza. Si ca o noutate de ultim moment se va implementa sincronizarea cu blogger si wordpress in cel mai scurt timp.

Am aflat perioada de timp pe care un dezvoltator trebuie sa o astepte pana i se va publica aplicatia dupa cum urmeaza. In App Store dureaza 3-4 saptamani pana ti se da un raspuns daca se aproba sau nu aplicatia si 2 saptamani pana ti se publica updateul, pe cand in App Market 2 saptamani pana se verifica aplicatia si updateul se publica in 24 de ore maxim. Aplicatiile pentru Android sunt create pentru urmatoarele rezolutii:

  • 240 x 320
  • 320 x 480
  • 480 x 800
  • 600 x 1024 pentru tablete.

Androidul nu este lipsit de probleme tehnice principalele probleme fiind fragmentarea rezolutiile diferite disponibile si capacitatile tehnice diferite.

Concluzia serii a fost ca ai nevoie de o suma pentru a dezvolta o aplicatie pentru android pentru iphone o dublezi, pentru symbian din nou o dublezi, pentru blackberry din nou vei dubla.

La finalul dezbaterii am fost asigurat de Sorin Manea – Manager Telecom Division Samsung Romania ca o problema a tabletei va fi raportata celor de la Samsung.

Problema este la modulul camerei, timpul in care se face o poza este de 2 secunde, timp in care displayul este negru. In momentul in care doresti sa faci zoom in sau out pe poza tocmai realizata se observa o framare a pozei, acest lucru probabil fiind cauzat de faptul ca poza ar putea fi memorata in memoria cache a telefonului, permitandu-se mai repede stergerea pozei. Am presupus acest lucru deoarece in momentul in care intri in galerie zoomul se efectueaza foarte fluent. Mai exista un mic timp de asteptare cand doresti sa te intorci de la viziulizarea pozei tocmai facute inapoi la modulul foto.

In concluzie gadgetul isi face treaba foarte bine pe android si cel mai eficient lucru la aceasta tableta este ca ruleaza flash spre deosebire de Ipad si la rularea a 3 filme in formate diferite de stream se descurca exceptional.

Ciudatu’

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.