Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, Featured, Review, Samsung

Samsung Galaxy S II – Recenzie

Submitted by on 02/09/2011 – 2:32 pmNo Comment

Unul dintre smartphone-urile care au stârnit interesul încă dinainte de prezentarea lui pe piață, modelul Samsung Galaxy S II reușește să impresioneze prin caracteristicile incluse, concurând, în aceste momente, cu succes la titlul de telefonul anului 2011.

Succesorul primului smartphone Samsung Galaxy S, aduce o serie de îmbunătățiri primului model, care fac din Samsung Galaxy S II un telefon atractiv atât ca design,  cât și ca specificații tehnice și interfață grafică.

Aparatul nu a stat la mine prea mult timp, alocându-i-se mai puțin de 1 oră pentru testare, timp totuși suficient pentru a-mi face o idee.

Pachetul lui Samsung Galaxy S II

Nu am avut la dispoziție cutia, pentru a filma sau fotografia ceea ce se poate găsi înăuntru, dar din spusele proprietarului, care a avut bunăvoința să îmi acorde telefonul pentru a-l inspecta, am aflat că dispune de:

 • un încărcător;
 • un cablu Micro-USB;
 • un acumulator de 1650 mAh;
 • un set de căști intraauriculare;
 • un ghid de pornire rapidă;
 • telefonul, desigur :);

Exteriorul

Producătorii telefonului au ales ca pentru acest telefon să sacrifice aspectul telefonului, „îmbrăcând-ul” într-o carcasă de plastic, pentru o greutate mai mică. Nu se poate spune neapărat că telefonul nu este atractiv, dar pare, într-o oarecare măsură, fragil. Există, o parte bună a folosirii unei carcase din plastic, aceasta făcând SGSII cel mai subțire telefon din lume pentru o scurtă perioadă de timp, rămânând totuși pe acest podium. Ultimul avantaj al carcasei de plastic, pe lângă subțirime și greutate este felul în care se prezintă carcasa din spate, care este făcută în așa fel încât să aibă aderență, mare parte din cele mai recente modele Samsung, smartphone sau non-smartphone, având o carcasă asemănătoare.
Nu avem prea multe butoane, ci doar pe cele de bază, dispuse în felul următor:

 • în față un buton fizic Home și două capacitive pentru Back și Options;

P1000662

 • pe spate nu avem butoane;

P1000663

 • la baza telefonului găsim conectorul Micro-USB;

P1000668

 • pe partea stângă avem butoanele pentru controlul volumului, respectiv pentru zoom când folosim camera foto sau video;

P1000665

 • pe partea dreaptă găsim butonul pentru pornire/închidere/blocare a ecranului.

P1000664

 • sus avem mufa de 3.5 mm pentru căști;

P1000666

Partea ce mă nemulțumește pe mine este lipsa butonului pentru cameră, care ar fi ușurat accesul la aceasta a utilizatorului. Astfel, prin lipsa butonului nu prea poți face în timp util unele fotografii, trebuind să deblochezi ecranul să apeși shortcut-ul (dacă există pe unul dintre ecranele principale, dacă nu, din meniu) să aștepți să se încarce, iar apoi să faci fotografia, pe când un buton ar reduce cu 75% timpul necesar fotografierii.

Ecranul este de o mărime impresionantă, având 4.3 inch ca și dimensiune, respectiv 10.92 cm. Prima impresie este aceea că este prea mare. E deja un clișeu printre articolele în care se analizează acest telefon, dar acesta este adevărul. Când îl ții în mână pentru prima dată, pe lângă faptul că ți se pare mare telefonul, ți se pare mare și ecranul. După 10 minute, în cazul meu, a început să mi se pară de o dimensiune relativ normală.
Tot referitor la ecran, am fost plăcut impresionat de claritatea culorilor. Super AMOLED Plus aduce clar și cel mai „curat” negru văzut pe vreun telefon mobil. Rezoluția putea fi mai mare, având în vedere dimensiunile telefonului, dar chiar și așa se prezintă destul de bine, putând citi fișiere text, pagini web etc.
Fiind un ecran capacitiv, suportă multitouch. Nu am întâmpinat probleme cu ecranul, reacționând la prima atingere.
Un ultim aspect ce trebuie acoperit în acest capitol este faptul că ecranul are protecția împotriva zgârieturilor asigurată, fiind protejat de Gorilla Glass, tehnologie folosită în foarte multe dispozitive smartphone, nefiind singurele dispozitive, și tabletele beneficiind de această protecție. Astfel, deși telefon era deja de luni bune în posesia proprietarului, acesta nu avea nici o zgârietură.

Conectivitate

Telefonul se poate conecta la rețele GSM, fiind până la urmă un telefon, se poate conecta la Internet fie prin 3G, EDGE sau GPRS, fie prin intermediul unei rețele Wi-Fi, fiind compatibil cu standardele Wi-Fi a/b/g/n. De asemenea, avem inclusă tehnologia Bluetooth 3.0, ce oferă viteze mari de transfer între dispozitive care suportă acest standard, 3.0, dar nici celelalte standarde mai vechi nu rămân mai prejos, viteza la care se realizează transferul de date fiind bun. GPS-ul se află și el în lista caracteristicilor ce definesc telefonul, putând înlocui cu succes un GPS tradițional, în mare parte datorându-se ecranului de dimensiuni mari.
Conectarea la rețeaua wireless făcută de mine prin intermediul programului Connectify, s-a făcut doar după ce am restartat conexiunea încropită prin aplicație. În rest conexiunea la Internet a rămas stabilă, navigând la viteza cu care sunt obișnuit pe PC.

Sistem de operare

Telefonul vine cu sistemul de operare Android, versiunea 2.3.3 (Gingerbread), peste care a fost pusă o temă Touchwiz, ajunsă la versiunea 4.0, cea mai asemănătoare cu interfața din iOS, dintre toate versiunile temei celor de la Samsung.
Avem 7 ecrane virtuale, care se pot personaliza cu shortcut-uri către diverse aplicații, cu widget-uri, totodată având posibilitatea de a schimba wallpaper-ul cu unul din colecția proprie, din cele puse la dispoziție în SO, sau cu Live Wallpaper-uri.
Avem aceleași aplicații pe care le-am găsit și în Samsung Galaxy Gio, neavând nimic nou inclus.

030406070809101112131415

Performanțe

Tactat la 1.2 GHz, procesorul dual-core inclus în Samsung Galaxy S II „zbârnâie”, făcând telefon a fi unul extrem de rapid, neavând sacadare în nici una dintre aplicații, fie ele simple, fie mai complexe, ori jucându-mă având deschise în fundal 4 aplicații.
Am testat printre alte jocuri clasicul Angry Birds, care a rulat remarcabil, dar și Fruit Slicer.
La fel a fost și în cazul browserului web, pinch-to-zoom și navigarea prin pagini fiind rulate foarte fin, experiența fiind foarte naturală.

Camera foto și video

Telefonul are o cameră foto de 8.1 MP, care, după părerea mea, este de ajuns pentru mare parte dintre utilizatori, reușind să se descurce admirabil. Lângă cameră regăsim un bliț LED, suficient de puternic. Dacă îl folosim ca și lanternă, prin intermediul unei aplicații, avem o luminozitate foarte mare, cu o luminozitate de aproximativ 50% mai mare decât a telefonului meu, Nokia X2-00, despre care spuneam că are una dintre cele mai puternice lanterne. Ei bine, smartphone-ul Samsung e smart și pe acest segment, depășind telefonul meu. Avem și o serie lungă de opțiuni ce pot fi folosite pentru procesarea fotografiilor făcute, care sunt standard la orice cameră foto. După cum este normal, camera mai are autofocus, dar și touch-to-focus, o opțiune utilă pentru cei pasionați de fotografie.
Mai jos aveți niște exemple de fotografii făcute cu terminalul coreean:
2011-07-25 14.40.342011-07-25 14.40.422011-07-25 14.41.062011-07-25 14.40.25

Nici pe partea video Galaxy S II nu stă rău, reușind performanța extraordinară de a înregistra la 1080p, cu un framerate de 30 de cadre pe secundă. Procesorul dual-core ajută foarte mult la obținerea unei asemenea înregistrări.
Mai jos vedeți o înregistrare în care am folosit senzorul video la capacitate maximă, adică 1080p:

Funcția de telefonie

Fiindcă până la urma urmei discutăm despre un telefon, nu se poate să nu scriu despre felul în care se comportă ca și telefon. În momentul în care susții o convorbire de pe acest telefon nu ai probleme prea mari în a-ți auzi corespondentul. La fel este și când vorbești cu cineva care deține acest model, având implementat, se pare, un microfon pentru reducerea zgomotului de fundal. Semnalul este și el calitativ, nu am întâmpinat pierderi de semnal, iar claritatea sunetului este destul de bună.

Disponibilitate și preț

Deși Apple a blocat zilele trecute vânzarea telefonului în Europa, alături de Samsung Galaxy S și Samsung Galaxy Ace, din cauza încălcării unui patent ce privește metoda de navigare printre fotografii, îl mai puteți găsi în magazinele retailerilor online din România, după cum urmează:

Concluzii

 • Plusuri

– un ecran ce oferă culori vii, cu un contrast foarte bun și protejat de un ecran Gorilla;
– procesor dual-core tactat la 1.2 GHz, de înaltă performanță;
– înregistrare Full HD
– fotografii de o calitate extraordinară la 8 MP;
– subțire
– 16/32 GB memorie internă;
– foarte ușor;
– luminozitate bună în lumina soarelui;
– suport pentru apeluri video via Skype;
– posibilitatea de a viziona filme Full HD transmise via Allshare către televizoarele Samsung ce suportă tehnologia DLNA, telefonul acționând ca player video;

 • Minusuri

– deși are o baterie cu o capacitate mai mare decât a celorlalte smartphone-uri, durata de viață este aproximativ la fel de scăzută;
– carcasă fragilă;
– lipsa unui buton pentru camera foto/video;

Consider că în momentul de față cel mai avansat telefon din punct de vedere tehnologic este acest model. Poate rezista pe piață mult timp, componentele fiind de top, fiind un telefon viabil. Este telefonul cu care poți face aproape orice: poți avea convorbiri cu o calitate audio bună, poți efectua apeluri video, citi cărți, viziona filme, asculta muzică, naviga pe Internet, citi emailuri, juca și o mulțime de alte lucruri, ajutat fiind de Android Market.
Nota pe care o acord acestui model este 9.5.

PS. O listă întreagă de specificații tehnice găsiți pe pagina Samsung.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.