Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, Tutoriale

Obiectiv: Recuperarea parolei!

Submitted by on 09/04/2011 – 2:23 pmNo Comment

Dat fiind ca am gasit un subiect interesant si util, m-am gandit sa imi fac debutul si pe acest blog. Culmea ironiei este ca pentru a scrie acest articol despre parole uitate,trebuia sa ma loghez in contul meu de utilizator, dar  nu-mi mai aminteam ce parola aveam pe blog. Din fericire situatia s-a remediat rapid cu cateva click-uri. In continuare o sa va ofer cateva informatii care ne pot ajuta sa facem acelasi lucru ( aproximativ) dar pe telefoanele noastre cu sistem de operare Android.

Ca sa fiu mai precis, nu este vorba de recuparea oricatrei parole ( ar fi fost mult prea frumos si prea riscant totoadata), ci ma refer la recuperarea parolelor memorate de device-uri in momentul in care s-au conectat la o retea wireless.  De ce am vrea acest lucru, o sa ma intrebati.

E simplu: m-am conectat, mi-am salvat punctul de acces, dar dupa un timp a fost schimbata  parola necesara conectarii la acea retea. Daca voi dori sa ma conectez la acel acces point, nu voi mai reusi. Motivul: nu mai coincid datele, iar dispozitivul (telefonul) va tot incerca sa se conecteze, insa  fara succes.

Pentru a avea acces la aceste parole salvate vatrebui sa aveti  acces la “registrii telefonului”- (un pic fortata exprimarea, ma refer la accesul root) .

O solutie alternativa pentru a avea acces la “maruntaiele robotelulului” ar fi sa scrieti in casuta de cautare (Search) “root devicename”. De asemenea, veti avea nevoie de un manager de fisere (file explorer) care sa va permita accesul la documentele / fisierele aflate  la baza sistemului de operare. Managerele  de fisiere cele mai cunoscute care ofera acces la aceasta functie sunt Root Explorer si Super Manager (Professional Edition).

Mai jos regasiti punctual pasii care trebuie trebuie facuti pentru recuperarea parolelor:

  • navigati pana directorul radacina /data/misc/wifi. Daca managerul de fisiere pe care il folositi deschide implicit directorul de pe cardul SD (/mnt/sdcard), apasati tasta inapoi de doua ori pentru a ajunge la desstinatia dorita  ( /data/misc/wifi).
  • Deschideti fisierul wpa_supplicant.conf. Daca utilizati Root Explorer, tot ce aveti de facut este sa apasati (sa dati un click – 🙂 pentru a deschide fisierul si a-l vizualiza , sau apasati prelung  pentru a intra in modul de editare.
  • Pentru a putea vizualiza continutul fisierului selectati optiunea View as text (vizualizeaza ca fisier text) .
  • In cadrul acestui fisier veti putea vedea toate punctele de acces salvate precum si parolele aferente acestora.  Daca va uitati sub numele conexiunii (initulate in lb. engleza SSID sau Access Point Name) veti regasi parolele dorite.  Parolele sunt trecute intre ghilimele in dreptul comenzii  psk=”password”.

Sper sa va fie util acest prim articol; oricum in momentul in care imi voi achizitiona din nou un telefon cu sistem de operare Android ( ceea ce se va intampla cat de curand), voi reveni cu detalii.

O zi buna tuturor.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.