Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Review, Windows Phone

De ce nu Windows Phone 7

Submitted by on 18/10/2010 – 10:23 pm9 Comments

In primul rand numele, nu are legatura nici cu sistemul de operare Windows 7 si nicio legatura cu vechiul sistem de operare destinat telefoanelor windows mobile 6. Revenind la prima parte ma asteptam ca Microsoft prin puterea lor financiara sa creeze un sistem de operare asemanator Windowsului de pe PC-uri, macar un windows 95 pe telefonul mobil avand in vedere specificatiile minime pentru un telefon cu Windows Phone 7: Procesor 1GHz, 512 RAM, ecran ce suporta multi-touch, camera de minim 5 Mpx, 3 butoane hardware (Back, Search, Home) si inovatiile aduse de Bill Gates (casa acestuia isi schimba culoarea peretilor). Nokia a reusit prin symbian sa aduca in browser un mouse ca pe calculator, iar microsoft nu a putut sa instaleze un amarat de windows 95 care ar fi putut sa ruleze si counter strike la specificatiile de mai sus sau macar sa reinventeze Ipadul cu un sistem de operare gen ubuntu pentru eeepcuri astfel incat sa lasi un netbook sau o tableta pentru un windows phone. In trecut un prieten reusise portarea windows 3.1 pe pe un nokia 3410 si de curand ipadul si el a avut parte de cateva ferestre.

Singurul nou care l-a adus pe piata OS-urilor este identitatea vizuala si anume organizarea pe hub-uri (caramizi).

People: îmbină principalele reţele sociale în managementul contactelor şi ştie să identifice conturile aceluiaşi contact de pe, să zicem, Facebook, Windows Live. Acelasi lucru se intampla si la aplicatiile Facebook de pe Iphone sau Android.

Email: suportă direct configurarea conturilor de Yahoo, Google, Live şi altele, plus conturi multiple de Exchange. Oamenii de business ce fac bani cred ca isi vor permite in continuare solutia Blackberry si in alta ordine de idei imposibilitatea deschiderii de fisiere zip, rar nu este posibilia.

Games: Pe windows mobile 6 modulam jocuri Nintendo, se va putea mai bine? desigur daca cineva va avea cont in afara tarii fiindca in Romania bineinteles nu va fi disponibil, deoarece Microsoft are o reprezentanta in Romania si Apple nu.

Music & Video: ceva banal.

Photo: pozele pot fi urcate pe SkyDrive (serviciu Microsoft de stocare pe net), nimic nou exista Dropbox.

Marketplace: cel mai prost lucru copiat dupa Itunes si Andorid, preferam .cab-urile pe net.

Office: sper sa nu se miste la fel de prost ca pe calculator, pe telefoanele mobile quickoffice este la putere.

Windows Phone 7 este cel mai prost sistem de operare de la Microsoft. De ce sustin acest lucru fiindca a luat tot ce este mai prost de la competitori acestuia si anume limitarile software si magazinul online si a eliminat cele mai vechi si folositoare functii: posibilitatea navigarii prin file explorer asemeni windowsului pe calculator, posibilitatea modificarilor registrilor si crearea de aplicatii pentru windows mobile. Aceste lucruri au ajutat acest sistem de operare sa se diferentieze de celelalte si sa reziste atata timp.

Ciudatu’

9 Comments »

 • i0an says:

  lol, cel mai … articol de pe acest blog…

 • admin says:

  @i0an: cred a fiecare are dreptul la o opinie… eu mi-am spus-o pe a mea in articolul precedent, iar Stefan si-a exprimat-o pe a sa prin acest articol :). Cautam lucruri diferite la un sistem de operare. Pentru el acel File Explorer si USB Mass Storage sunt foarte importante. Chiar el i-a pus intrebarile legate de disponibilitatea acestora tipului de la Microsoft in timpul conferintei

 • Stefan says:

  i0an, mie mi se pare ca microsoft a regresat pe langa acel File Explorer au fost impuse si limitari in a instala programe. Au incercat sa faca un sistem de operare nou fara, aruncandu-l pe cel vechi ce oferea cut copy paste de vreo 6-7 ani. Tu ai prefera sa dai 20 de milioane pe HTC-ul cu windows phone 7 (pe care ai putea rula facebook-ul si officeul) sau pe un HTC Desire cu aceleasi caracteristici si Android, sau chiar 10 pe un HTC cu Windows Mobile 6.

 • i0an says:

  Silviu, as prefera desire-ul, pentru ca are android.ijjjg
  Stii de ce au aruncat Windows Mobile 6? Pentru ca nu era gandit pentru telefoane mobile, ci pentru ppc-uri. Pe Windiws Mobile 6 umblai cu stylus, restartai device-ul regulat ca incepea sa se miste in reluare.

  Un telefon Windows Phone 7 nu e o alternativa la pc. Are ecran multi-touch, nu mouse si tastatura.

  Faptul ca nu are file manager nu este semnificativ pentru un telefon. Pot sa vad un film? Pot. Pot sa pun o poza? Pot. Nu imi mai trebuie acces la memoria telefonului, telefonul se descurca singur.
  Vreau USB Mass Storage? Daca am bani de telefon cu Windows PHONE 7, am bani si de un stick USB.

  Eu zic ca au avut ei un scop cand au pus limitari la aplicatii. Oricum in scurt timp o sa fie spart si cine vrea cu adevarat cab-uri de pe torreent si aplicatii facute de nenea Marin in pauza de masa

 • i0an says:

  … va avea.

  Am apasat din greseala butonul “submit” ca scriu de pe telefon. Scuze.

 • Stefan says:

  Stefan, ma cheama, puteau sa il redeseneze windows mobile 6, cum au putut adapta htc-ul windows mobile-ul cu interfata htc sense si cu multitouch cum exista pe htc hd2. Eu unul nu am inteles cui i se mai adreseaza telefonul, fiindca inainte se adresa oamenilor mai cunoscatori in ale programarii, acum incearca sa semene cu iphone-ul si cu androidul, dar nu mi se pare ca vin cu ceva original care sa lase lumea cu gura cascata. Referitor la limitari mi se pare inadmisibil sa primesti un mail cu cateva poze atasate din yahoo mail si sa nu ai posibilitatea de a deschide arhive. Si inca un amanunt pe care il omisesem in articol, nu poti folosi telefonul pe post de modem sa te conectezi la internet, sincer nu vad ce ai putea face cu 1gb de internet de la Vodafone la noua oferta.

 • i0an says:

  Stefan, ceea ce aduce nou este interfata. Interfata de pe Windows Phone 7 nu seamana deloc cu cea de pe iPhone sau Android.
  De unde stii ca nu se va putea deschide un zip primit pe email? Poate va exista aplicatie separata(3rd party sau nu) care deschide zip-ul si pune pozele in locatia potrivita de unde sa poata fi citite de aplicatia pentru poze.

 • ady says:

  Sincer nu imi place deloc Windows Phone 7…esec total din punctul meu de vedere…

 • mihai says:

  Haters gonna hate….
  mie unul , dupa 2 sapt de utilizare mi se pare cel mai clean si mai simplu sistem de operare pt mobile. cam orice vreau sa fac cu el fac in cateva secunde.
  IE rupe….merge mai bine decat pe desktop.
  e conform cu principul KISS si e genul de device la care tre sa te adaptezi tu ca sa inceapa sa iti placa.

  I did …and it rocks.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.