Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Operatori, Orange, Vodafone

Asigurarea telefonului mobil – Orange vs Vodafone

Submitted by on 16/04/2011 – 8:26 pmOne Comment

orange vs vodafone - asigurare mobila Nu de mult, principalii operatori de telefonie mobila din Romania, Vodafone si respectiv Orange au lansat pachete de asigurare a telefonului mobil. Pachetele au venit o data cu aparitia terminalelor iPhone in ofertele operatorilor. Cosmote lipseste din pacate de la aceasta petrecere, dar speram ca se afla in negocieri pentru cea mai buna oferta.

Fiecare dintre acestia vine cu reguli si preturi diferite dar care are cea mai buna oferta? Obiectivul acestui articol este sa aduca mai aproape de dumneavoastra informatiile necesare pentru a formula un raspuns sau a lua o decizie.

Orange

Beneficiile pe care le ofera Orange sunt :

– Asigurarea oricarui telefon, card sau modem cumparat de la ei, indiferent de pret

– Valoarea asigurarii se regaseste in factura

– Indiferent daca parasesti tara, asigurarea ramane valabila

Asigurarea poate fi incheiata pentru orice model de telefon nou (cu exceptia iPhone, HTC sau RIM/BlackBerry), sau cu o vechime de cel mult 12 luni, asigurarea costand 1.95 euro/luna

Pentru iPhone, HTC si RIM/BlackBerry asigurarea poate fi incheiata dupa cel mult 6 luni de la achizitionare, pretul asigurarii fiind de 3.95 euro/luna.

In caz de dauna totala primesti un telefon nou, acelasi model sau cu caracteristici asemanatoare contra unei taxe de fraciza de 50 de euro pentru iPhone, HTC sau RIM, si 10 euro pentru restul modelelor.

In shimb, daca telefonul s-a defectat, acesta poate fi reparat in limita valorii asigurate de 1000 RON.

Vodafone

Vodafone ne pune la dispozitie trei tipuri de asigurari:

STANDARD1.99 euro/luna

PREMIUM2,99 euro/luna

SmartPhone4,99 euro/luna (doar pentru iPhone)

Vodafone adopta o oferta foarta echilibrata si chiar rentabila, prin simplul fapt ca a introdus tipuri diferite de asigurari si nu necesita “franciza” in cazul unui incident. Pretul este insa ceva mai ridicat pentru modelele Apple.

In imaginea de mai jos aveti lista de “despagubiri” si beneficiile pentru fiecare tip de asigurare:

Vodafone Asigurare MobilaVodafone Asigurare Mobila

Consider ca fiecare posesor al unui telefon scump/smartphone (peste 1000 Lei) ar trebui sa isi asigure acest bun. Cu o sincronizare adecvata cu un serviciu Exchange, pierderea sau deteriorarea nu va mai fi niciodata o problema ci doar un impediment de cateva ore/zile. Bineinteles, daca ofertele operatorilor nu vi se par convenabile, puteti cauta alternative.

Una dintre acestea este disponibila in magazinele Internity care ofera aceasta asigurare clientiilor ce au achizitionat un telefon de la ei.

Aceasta asigurare este anuala iar pretul asigurarii se calculeaza in functie de valoarea telefonului.

Asigurarea se acorda pentru urmatoarele cazuri :Internity asigurare mobila

Avarie accidentala

Avarie accidentala datorata lichidelor

Furt prin efractie

Cunoasteti alte modalitati de asigurare a telefonului mobil? Daca da, suntem curiosi sa le aflam; si credem ca vor fi utile si altor cititori.

One Comment »

  • Tudor says:

    Niste nenorociti. Urmeaza sa ii actionez in instanta. La fel, mi s-a furat telefonul asigurat cu polita “Smartphone” la Vodafone de catre brokerul de asigurari Marsh (un nume sugestiv de altfel). In urma deschiderii dosarului de dauna ti se trimite un mail sablon cu mesajul: “In conformitatea cu cele prezentate, Furt telefonului mobil nu este acoperit de termenii politei de Asigurare Premium si prin urmare Asiguratorii nu pot depagubi aceasta dauna.”
    Urmeaza cateva zile in care te certi pe rand cu cei 4-5 angajati pe care ii au in call center, le transmiti si retransmiti mailuri peste mailuri cu titlul “nemultumire privind analiza dosarului de dauna” si de la fiecare angajat primesti acelasi raspuns: “vom reveni cu un telefon in cursul zilei de azi”. Nu te suna nimeni. La final ajungi sa vorbesti cu un sef de departamen care iti spune ca nu se poate demonstra ca ti s-a furat telefonul. E posibil sa il fi pierdut sau lasat de buna voie cuiva. Un mare “Marsh” primit de la Vodafone!
    Acum OPC, sala de judecata, presa poate, etc. Na’…macar putin sa compenseze proasta publicitate pe care o primeste Vodafone-ul.

    Concluzia: chiar n-are rost sa platiti degeaba cei 3-4 euro/luna pantru asigurarea Vodafone.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.