Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Altele, Review

Telefoane cu Intel Atom Airmont (pe 14nm) in 2014

Submitted by on 18/05/2011 – 11:34 pmNo Comment

Intel îşi accelerează roadmap-ul în încercarea de a se face remarcat şi-n domeniul smartphone-urilor şi tabletelor. Până în 2014, Intel plănuieşte să livreze procesoare Atom sub procesul tehnologic de 14 nm.

Procesoarele pe tehnologii miniaturale par a fi „o modă” când vorbim despre Intel. Este interesant de vazut daca smartphone-urile vor migra catre aceste procesoare, pentru că pe piaţă vedem cel mai des telefoane de top cu procesoare ARM, iar cum Intel realizeaza produse de calitate, concurenta nu poate sa fie decat binevenita.

În întâlnirea anuală a investitorilor, Intel a afirmat că şi-au revizuit roadmap-ul procesoarelor, ei găsindu-l ca fiind „neadecvat”, având în vedere peisajul concurenţial actual. Ca urmare, compania va furniza procesoarele pe 22 nm numite Silvermont Atom SoC (System on a Chip) în 2013, iar procesoarele pe 14 nm Airmont Atom SoC în 2014.

Primele procesoare pe 22 nm denumite Ivy Bridge vor fi lansate în perioada 2011-2012, în timp ce primele cipuri pe 14 nm se pare că au fost mutate în 2014, deşi iniţial se aştepta debutarea lor în 2013.

Rămâne neclar un lucru: anume când va oferi Intel o platformă competitivă pentru procesoarele sale pentru integrarea lor în smartphone-uri. Compania a subliniat faptul că viitorul cip Medfield pe 32 nm va aborda unul din punctele slabe ale cipurilor precedente Atom – consumul de energie, fiind chiar demonstrate smartphone-uri cu acest procesor.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.