Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Altele, Featured

iPad – iPhone’s Big Brother!

Submitted by on 27/01/2010 – 9:00 pm19 Comments

După un an sau mai mult de aşteptări pentru un tablet pc din partea celor de la Apple, se pare că ziua în care Steve Jobs s-a hotărăt să ne prezinte noua creaţie, numită iPad, a sosit.După cum puteţi observa în poze, seamănă perfect cu un iPod sau un iPhone, dar la o dimensiune mult mai mare (ba chiar are exact aceleasi butoane ca iPhone-ul).

Sistemul de operare folosit pentru iPad este bazat pe iPhone firmware 3.0, ceea ce înseamnă că toate aplicaţiile pentru iPhone (140.000) vor rula fără probleme pe iPad. Interfaţa grafică este cea întâlnită şi pe iPhone sau iPod touch, pentru a debloca vom avea „slide to unlock” etc, şi să nu uităm de faimosul “home button” care are aceleaşi întrebuinţări ca şi la iPhone.

iPad deţine un display IPS (In-Plane Switching)  de 9,7” (228.6 mm) LED ce are un unghi de vizualizare de 178°, astfel oferindu-ţi confortul de a vizualiza imagini sau filme şi de a naviga pe internet in ambele moduri, portret sau peisaj. Tehnologia multi-touch folosită de iPad este cea întâlnită şi pe iPhone.În ceea ce priveşte stocarea de date, Apple ne propune trei variante: 16GB, 32GB si 64GB.

Cum toţi ne-am pus întrebarea “Oare cât ţine bateria?”, Steve ne ofera si raspunsul. În ciuda display-ului foarte mare, Apple ne asigură că avem până la 10 ore de navigare web, vizualizat filme sau ascultat muzică şi până la o luna în stand-by (eu unul nu cred); bateria folosită pentru iPad este cea folosita şi la laptopuri (lithium polymer).Tehnologia wireless este  802.11n, de asemenea iPad are şi un adaptor Bluetooth 2.1 incorporat cu EDR (Enhanced Data Rate) prin care poţi conecta periferice precum căşti sau tastatura wireless.iPad-ului i-a fost incorporat şi un modem 3G cu o viteză maximă de 7.2Mbps, ideal pentru călătorii sau pentru locaţii unde nu exista acces la o retea Wi-Fi. In spatele performanţei  acestui gadget se află un  procesor A4 de 1GHz de tip SOC (System-on-a-Chip) ce include CPU+GPU şi un memory controller, totul sub acelaşi chip.

Internet & Mail

Display-ul de aproape 10″ iţi oferă posibilitatea de a vizualiza clar paginile web, în totalitate, indiferent de modul în care ţinem iPad-ul. Totusi, suportul Flash a fost din nou omis.. Datorită ecranului multi-touch navigaţia pe internet pare sa fie una cât se poate de uşoară, astfel pagina de web putând  fi parcursa, mărită sau micşorată prin simple atingeri ale degetelor pe ecran. De asemenea, pentru a putea naviga mai rapid de la o pagina la alta cu ajutorul modului „thumbnail view” întâlnit la majoritatea browser-elor.

La fel ca web browsing-ul, cititul mail-urilor este  imbunatatit, principalul adoas fiind acel „split-screen view”  ce prezintă alături de mail-ul deschis şi celălalte mesaje din inbox.Ca si iPhone, iPad va colabora cu toţi furnizorii de email precum:  Yahoo! Mail, Gmail, Hotmail, AOL şi nu în ultimul rând MobileMe.

Poze & Video

iPad oferă o modalitate foarte simplă de organizat  şi răsfoit pozele prin simple atingeri are display-ului.Este de remarcat faptul că poate fi folosit şi ca ramă foto digitală. Lăsând vechiul mod de sincronizare al pozelor prin intermediul iTunes-ului, iPad vine în plus cu noua metodă de transfer prin Apple Camera Connection , astfel pozele pot fi transferate direct de pe aparatul foto sau  un card SD. Datorită display-ului LED de înaltă definiţie ce are o rezoluţie de 1024 x 768 cu 132 ppi (pixels per inch), filmele pot fi vizionate cu o claritate deosebită.De asemenea, aplicaţia YouTube întâlnită şi pe iPhone nu lipseşte, acum filmuleţele pot fi vizualizate şi în format  HD.

iPod, iTunes & AppStore

Faţa de iPhone, iPad nu are nimic deosebit în ceea ce priveşte iPod sau iTunes. În schimb, toate aplicaţiile de iPhone vor rula fără probleme pe iPad, plus alte aplicaţii exclusive.

iBooks

Cu iBooks, iPad devine o bibliotecă digitală prin intermediul aplicatiei iBook,  ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store.

Legat de Contacts,  Maps,  Notes, Calendar,  Home Screen si Spotlight Search nu au nimic schimbat  faţa de iPhone, din acest motiv nu am mai dat detalii,  sunt deja cunoscute.

În concluzie, Apple nu a venit cu ceva foarte inovator în domeniul tehnologiei, dar după parerea mea cu un gadget interesant. Preţul de pornire al unui iPad va fi de 499$  fără  3G şi cu o capacitate de 16GB, modelul cel mai scump este etichetat cu preţul de 829$ (varianta de 64GB + 3G). Data de lansare a iPad-ului va fi la finele lunii martie începutul lui aprilie în America, iar în Europa va fi disponibil din al doilea trimestru al anului curent.Acum rămâne de văzut  daca este şi util sau doar un moft în ceea ce priveşte design-ul în IT.

În continuare puteţi urmări prezentarea oficiala de pe site-ul Apple:

19 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.