Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, Headline, HTC, Review

hTC Desire HD

Submitted by on 03/11/2010 – 5:35 pm4 Comments

image hTC Corporation a lansat astazi in Romania noua interfata HTC Sense prin noul smartphone hTC Desire HD. Prima impresie cand vezi un hTC Desire HD este de aparat foarte solid facut sa reziste fiind inspirat de constructia dintr-o singura bucata a lui hTC Legend, Desire HD fiind sculptat dintr-o bucata solida de aluminiu. Caracteristicile telefonului sunt ecranul LCD de 4.3 inch, noul procesor de 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon, 768MB RAM, 1.5GB memorie interna (memorie ce permite acum instalarea mai multor aplicatii, avantaj fata de Desire ce are o memorie mica). Telefonul aduce in plus fata de fratiorul mai mic hTC Desire, o camera de 8Mp cu dual-flash si sunet imbunatatit Dolby Mobile, SRS virtual sound si suportul DLNA (Digital Living Network Alliance), ce permite redarea continutului stocat pe telefon direct pe televizor (odata cu lansarea telefonului hTC a lansat si un adaptor pentru televizoarele ce nu au aceasta functie).

Principalele modificari sunt la nivelul interfetei hTC sense ce a fost imbunatatita, dar nu iti dai seama dintr-o simpla privire ce s-a modificat. Pictogramele de tip widget si filele au ramas la fel, in plus s-a adaugat un widget pentru navigatie.

Busola a fost imbunatatita si in momentul cand intorci telefonul intr-o anumita directie spre nord de exemplu, si harta se va intoarce odata cu tine.

Hartile vor putea fi downloadate dupa un server pentru fiecare tara nefiind nevoie de acum inainte de transferul de date pentru navigatie. Hartile nu mai sunt implicit de la Google Maps ci se folosesc de Route 66.

Tot pe partea de navigatie hTC a facut cateva modificari, una din ele referindu-se la meniul de navigatie. In momentul cand vei primi un apel navigatia nu va mai trece in background, se va afisa o pictograma in partea de jos a ecranului cu poza apelantului si doua butoane pentru a raspunde si respinge.

Telefonul ca functie a fost si el imbunatatit, cu ajutorul girometrului, astfel in momentul in care nu doresti sa raspunzi la un apel pur si simplu intorci telefonul cu ecranul in jos (bineinteles cu riscul de a zgaria ecranul) si soneria va trece pe silent (aceasta functie este disponibila de mult timp pe telefoanele cu symbian exemplu e52, 5730). O noutate implementata ce are utilitate cred ca doar cand conduci este ca in timpul convorbirii daca toresti sa treci pe speaker nu trebuie decat sa intorci telefonul cu fata in jos pe o suprafata. In momentul cand primesti un apel si tii telefonul in buzunar va suna la un volum mai inalt urmand ca sunetul soneriei sa se diminueze pe masura ce il ridici spre ureche (astfel vei atrage mai putin atentia asupra ta cand iti suna telefonul).

In continuare vom prezenta ce noutati aduce interfata HTC Sense atat pe telefon cat si pe internet. Cel mai important lucru il reprezinta faptul ca sistemul de operare Android 2.2 se incarca in 3 secunde de la deschiderea telefonului, acesta fiind posibil prin rularea unui proces de hibernare ce nu consuma ceva semnificativ din baterie, acesta putand fii utilizat aproximativ 2 zile la utilizare normala. O alta noutate o reprezinta functia de multitasking ce a fost implementat si in bara de notificari unde vei vedea toate aplicatiile deschise.

SANY0077

Pe partea foto/video s-a implementat optiunea de a uploada pozele si videoclipuri pe youtube, flickr si alte servicii online. O facilitate ce nu se gaseste la Iphone este posibilitatea sublinierii textului in noul ereader.

Saitul htcsense.com pune la dispozitia utilizatorului ce detine un hTC Dedire HD, cateva functii de sincronizare si controlare a telefonului prin intermediul internetului. Astfel daca iti vei fixa un traseu de urmat pe harta pe htcsense.com vei putea face o sincronizare cu telefonul si acelasi traseu il vei putea vedea pe telefon. Un alt serviciu ce a fost prezentat si la noul sistem de operare de pe telefoanele Wndows Phone 7 este localizarea telefonului pierdut, prin declansarea soneriei la volum ridicat, chiar daca acesta este pe silent.  Poti salva datele de pe telefon in cloud inclusiv agenda telefonica si videoclipuri. Probabil ca cea mai interesanta functie disponibila pe htcsense.com este aceea de a bloca terminalul remote si de a sterge tot ce este pe acesta (probabil ca aceasta functie este posibila doar daca esti conectat la internet), astfel daca telefonul tau a fost gasit tu poti seta un mesaj pe ecran si sa il blochezi sa sune decat la numarul tau. Complementar cu aceasta functie se poate seta redirectionarea apelurilor si mesajelor tot prin remote la un alt numar de telefon (intrebarea este daca se va seta tot prin intermediul internetului sau se va putea conecta si prin reteaua GSM pentru setarea numerelor catre care se va face redirectionarea, adica daca htc va permite conectarea la telefon sau la operatorii de telefonie pentru setarea redirectionarii).

Mai jos puteti observa experienta HTC Sense:

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.