Review: iPad mini
18/02/2013 – 8:37 am | No Comment

iPad mini este varianta mai mica a celebrei tablete iPad, care incearca sa concureze cu celelalte tablete din clasa 7 inch.
Apple a intrat pe segmentul tabletelor de 7 inch la un interval destul …

Read the full story »
Altele

Tot felul de informatii despre tehnologia mobila. Noutati tehnologice, lansari dispozitive cu diverse functionalitati

Android

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie posesorul unui telefon Android

iPhone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui iPhone

Symbian

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon Symbian

Windows Phone

Stiri, informatii, tutoriale, aplicatii si tot ce are nevoie utilizatorul unui telefon cu Windows Phone 7 sau Windows Mobile

Home » Android, Aplicatii mobile

Google Chrome ajunge pe Android

Submitted by on 11/02/2012 – 2:06 pmOne Comment

După aproape 3 ani și jumătate de la lansarea primei versiuni a deja celebrului browser Google Chrome, timp în care acest browser a crescut destul de mult, atât din punctul de vedere al caracteristicilor incluse, cât și al cotei de folosire, iar celălalt produs de succes al celor de la Google, sistemul de operare Android, a crescut și el foarte mult pe piața de sisteme de operare mobile, a venit momentul mult așteptat de fanii celor două produse ale companiei: prima versiune beta a Google Chrome pentru Android.

Google Chrome a fost mult așteptat de către deținătorii de smartphone-uri și tablete, mai ales pentru cei care folosesc acest browser în mod constant, fiind și după părerea mea unul dintre cele mai bune browsere la momentul actual.

Ceea ce aduce Google Chrome for Android este rapiditate în navigare, folosind accelerarea hardware afișarea paginilor. Căutarea se face instant, pe măsură ce se introduc termenii doriți. S-a introdus și o modalitate diferită de vizualizare a taburilor, comparativ cu celelalte browsere.

De asemenea, se poate face sincronizarea între semnele de carte, ultimele taburi deschise și datele omnibox-ului de pe PC sau tabletă, putând avea la îndemână cele mai importante lucruri de care nu te poți despărți.

În mare parte, aceste aspecte ale versiunii pentru Android se regăsesc și în cea pentru PC, putându-se spune că e un atac îndreptat către cei de la Mozilla, care aduc unele dintre aceste caracteristici prin Firefox-ul destinat smartphone-urilor și tabletelor.

Din păcate, momentan nu sunt date referitoare la compatibilitatea cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare, dar ar face niște utilizatori fericiți care nu primesc din partea producătorilor Android Ice Cream Sandwich. Un alt lucru care nu este prea bun pentru utilizatorii din România este că nu este disponibil momentan pentru descărcare, fiind avantajate câteva țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Unit, Spania ș.a. Până la urmă chiar și eu am așteptat ca să apară Chrome for Android, chiar dacă nu dețin un dispozitiv care să aibă Android, fiind ilogică prezența unui browser rapid produs de aceeași companie care aduce un sistem de operare care devine din ce în ce mai popular.

Dacă deja dețineți un dispozitiv care să ruleze Android 4, puteți să descărcați Google Chrome de aici.

O prezentare făcută de către Google puteți vedea mai jos:

Sursa: Google Chrome Blog

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.